Начало > Новини > Тройна стратегия при хормоналната стимулация

Тройна стратегия при хормоналната стимулация

Хормоналният статус е съществена предпоставка за реализиране на бременност. Проблемът с променените хормонални нива  и  намаления яйчников  резерв засяга все повече жени в днешно време. Причините  за този факт са няколко:  желанието за дете на по-късна възраст  при  съвременните жени, генетични причини,  наследственост, химио и лъчелечение, негативното влияние   на замърсената околна среда.

Виена Ин Витро Център предлага на   групата пациентки  с намален яйчников резерв и слаб отговор при предишни стимулации  иновативен подход: “Triple hormonal strategy”. Той се основава  на най-съвременни проучвания върху   набора хормоналните фактори, влияещи положително върху  ефекта от ин витро лечението.

 Комплексът  включва 3 стъпки. Първата стъпка се свързва с факта, че приложението на определени  хормони повлиява благоприятно  ранните етапи на фоликулно зреене,  протичащи няколко седмици преди  овулацията. Терапията  е с конкретна продължителност и доза и в определена  фаза на лечението, като по този начин се подобрява отговора към стимулация,  намалява се дозата на прилаганите  медикаменти и  се повишава шанса за имплантация на ембрионите при пациентки с предишен  слаб овариален отговор.

Втората стъпка  се основава на факта, че потискането  нивата на  фоликулстимулиращия хормон през лутеалната  фаза на менструалния цикъл подобрява синхронизацията на фоликулите, които  ще нараснат   по време на контролираната овариална  стимулация.  Последва  оптимизация на овариалния отговор  към гонадотропините.

Третата стъпка в “Triple hormonal strategy”  се отнася до   имплантацията на ембриона в ендометриума  - ключов момент в настъпването на бременност. Известен факт е, че  преждевременните   промени на  маточната лигавица са един от водещите фактори, намаляващи успеваемостта при ин витро лечението . Настъпилият асинхрон между  лигавицата  и развиващия се ембрион  могат да са  причина за негативен резултат. Затова изследването на даден параметър   в ранна фаза на стимулацията   и неговата стойност  над определено ниво са прогностичен  маркер за намаляване  шанса за имплантация и забременяване.



Сайтът се поддържа чрез WebBuilder