Начало > Новини > Пренатест намалява инвазивните методи в пренаталната диагностика с почти 70%

Пренатест намалява инвазивните методи в пренаталната диагностика с почти 70%

prenatest-description.pngНемският неинвазивен пренатален тест Пренатест е с най-голям процент изследвания довели до реален резултат

Според скорошно клинично проучване, проведено в Университетската болница в Базел (Швейцария), инвазивните методи в пренаталната диагностика са намалели с почти 70% след въвеждането на Пренатест в страната. Този резултат потвърждава клиничната стойност на Пренатест като първия сертифициран с ISO и СЕ сертификат за качество тест, за установяване на Синдром на Даун и други фетални тризомии (21, 18 и 13) чрез майчина кръв. В независимото проучване са включени 951 жени, които според биохимичния скрининг имат завишен риск за генетична аномалия.

Данните от изследванията на лабораторията LifeCodexx в Констанц, Германия, в които се включват над 8200 теста Пренатест също потвърждават тези резултати. В 98% от случаите резултатите от Пренатест не са отчели наличие на проблем и не се е наложило бременните да бъдат подложени на излишна инвазивни процедури. В около 2% от изследваните кръвни проби тестът е показал наличие на Тризомии 13, 18 или 21, като фалшиво-положителните резултати са били 0.1 %.

Настоящите данни, както и данни за клиничното валидиране на Пренатест за многоплодни бременности са представени на Годишното събрание на Немското общество по човешка генетика, проведено на 19-21 март 2014 г. в Есен (Германия).

“Една от основните ни цели винаги е била да наложим Пренатест като безопасна алтернатива на широко разпространени инвазивни методи за изследване като амниоцентезата например. Данните от новото швейцарско изследване и нашите собствени данни ясно показват, че сме постигнали голям напредък в преследването на тази цел," казва Д-р Майкъл Лутц, Изпълнителен директор на LifeCodexx. "Освен това ние сме много горди, че процентът на изследванията, за които не получаваме резултат е само 0.5%. Доколкото ни е известно, това е най-ниското ниво на такива изследвания, което е документирано към момента в световен мащаб в сферата на неинвазивните пренатални изследвания. Това е доказателство за високите стандарти за качество, които прилагаме в LifeCodexx.”

Със своя софтуер със CE маркировка, в съответствие с Директивата за ин витро диагностичните медицински изделия, Пренатест е единственият валидиран  тест за неинвазивна генетична диагностика на Синдромите на Даун, Едуардс и Патау, на европейския пазар. Анализът се извършва изключително в Германия, в сертифицирана лаборатория на LifeCodexx в Констанц, Германия.

Изследването в много ранен етап (още от 9 гестационна седмица) дава ясна престава за състоянието на плода и значително намалява излишните амниоцентези. Пренатест е допълнение на стандартните скринингови методи, без да носи риск от аборт, инфекция и др., какъвто е налице при амниоцентезата.

За повече информация: www.Prenatest.bg или нашата страница във Фейсбук

За основа на публикацията е използвана прес информация публикувана на страницата на LifeCodexx на адрес: www.lifecodexx.com/Prenatestreducesinvasivemethods0.html


Сайтът се поддържа чрез WebBuilder