Начало > Новини > Министерството на здравеопазването ще помогне за допълнителното оборудване на кабинета по репродуктивно здраве в Кърджали

Министерството на здравеопазването ще помогне за допълнителното оборудване на кабинета по репродуктивно здраве в Кърджали

26-03_ministur_2.JPGМинистерството на здравеопазването ще помогне за допълнителното оборудване на кабинета по репродуктивно здраве и семейно планиране в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски", заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева в Кърджали. Кабинетът, открит неотдавна в лечебното заведение, предлага консултации на двойки с репродуктивни проблеми, всички изследвания и подготовка за ин витро процедури и инсеминации.

Андреева посети и училището за бъдещи майки „Дар" в лечебното заведение, където жените получават информация за бременността, раждането и отглеждането на дете, и храма „Св. Георги".

„Да се спре политиканстването, да се обединим около решаването на големите проблеми във всички сфери, особено в здравеопазването, защото има много страдащи и болни хора", заяви министърът в отговор на журналистически въпрос какво ще си пожелае на Благовещение.

Източник: standartnews.com

Сайтът се поддържа чрез WebBuilder