Начало > Новини > PrenaTest® вече и в България

PrenaTest® вече и в България

Неинвазивен пренатален тест

Logo_Poqsche.jpgХарактеристики на PrenaTest®

Неинвазивният генетичен тест – Пренатест, може да установи наличие на фетална тризомия на 21, 13 и 18 хромозома (известни като синдромите на Даун, Патау и Едуардс). Тестът е с много голяма точност и за направата му се използва единствено венозна кръв от майката. Кръвта се анализира чрез секвениране[1]  от ново поколение в лабораторията на LifeCodexx, Констанц, Германия. Тестът е подходящ както за жени със завишен риск за бременността, така и за жени с нормални показатели.

С изключително ниското си ниво на  фалшиво-положителни резултати от 0.14%, тестът дава възможност за ранна диагностика на плода – още в 9-та гестационна седмица. По този начин броя на необоснованите инвазивни методи за изследване (например амниоцентеза и хорионбиопсия) намалява значително. Дори и в този ранен етап на бременността Пренатест може да установи и пола на бебето.

Пренатест е иновативно средство за пренатална диагностика, което отлично допълва класическите пренатални скринингови изследвания. За разлика от инвазивните методи, които могат да причинят загуба на плода, инфекции, увреждания и други усложнения, Пренатест е абсолютно безопасен за майката и бебето.

Пренатест е вече успешно валидиран за приложение и при многоплодна бременност, като може също да бъде използван без ограничение след Ин Витро процедури, при донорски яйцеклети и други терапевтични методи на технологиите за асистирана репродукция.

Резултатите от Пренатест достигат до пациентите със становище от генетик и чрез наблюдаващия лекар.

При наличие на положителен резултат от Пренатест, по препоръка на специалистите по пренатална медицина, резултати от теста трябва задължително да бъдат потвърдени чрез някой от инвазивните диагностични методи.

Със своя софтуер със CE маркировка, в съответствие с Директивата за ин витро диагностичните медицински изделия, Пренатест е единственият валидиран  тест за неинвазивна генетична диагностика на Синдромите на Даун, Едуардс и Патау, на европейския пазар.

С радост Ви информираме, че Виена Ин Витро център предлага възможността за взимане на кръвната проба, както и заплащането на услугата и получаването на резултата при нас - болница Токуда, 9ти етаж.

Допълнителна информация за изследването можете да получите на www.prenatest.bg. Ако желаете да ви бъде взета кръвна проба при нас моля, свържете се с нас на тел.: 02/4200 279 или 02/4200 281



[1] ДНК секвенирането е процес на определяне на точната подредба на нуклеотидите в ДНК молекулите.

PDF: Prenatest


Сайтът се поддържа чрез WebBuilder