Начало > Овулационен календар

Oвулационен календар

С помощтта на този календар можете да установите кога може да се постигне оплождане. За целта нанесете моля първия ден на последното Ви менструално кървене и средната продължителност на вашия цикъл (от първи ден до следващия първи ден), след което натиснете бутона ''calculate''.

Въведете първият ден от последната менструация:   . .
Период между 2 цикъла:  
 

По-тъмния цвят показва по-голяма вероятност за забременяване:
плодовита     много плодовита
по-вероятно за момичета   по-вероятно за момчета

Маркирани са датите с най-голяма вероятност за постигане на оплождане.

Теоретично, тъй като сперматозоидите с Y полова хромозома са по-леки и бързи, но живеят по-кратко от тези с Х хромозома, вероятността за момче е по-висока, колкото по-късо е времето от еякулацията до потенциалното оплождане (т.е. с потъмняването на маркера в таблицата).

Става въпрос за много малка, но все пак съществуваща разлика във вероятностите. Трябва да се отбележи, че много други фактори и доста голяма доза шанс играят роля при определяне пола на детето.


Календарът е насочен към двойки, които желаят да имат дете и цели да им позволи да изградят приблизителна прогноза за най-оптималните дни за постигане на бременност.

Ако ползвате този или сходен календар повече от 6 месеца и повече и въпреки това бременност не настъпва, моля, обърнете се към специалист по репродуктивна медицина, за да се потърси причината. Много често минимална медицинска помощ е достатъчна за постигане на желаната бременност, а в други случаи са необходими по комплексни методи, при много от които е важно да се вземат мерки навреме.

За възможни причини за непостигане на бременност можете научите тук.

За методите на лечение, които можем да Ви предложим можете да прочетете тук.

Забележка: този календар в никакъв случай не бива да се ползва като средство за контрацепция. С него може да се направи приблизително предположение за жени с редовен цикъл като за по точно и сериозно прогнозиране е необходима консултация с гинеколог.   

Сайтът се поддържа чрез WebBuilder