Начало > Новини > Сборник храни за плодовитост

Виена Ин Витро Център със сборник храни за плодовитост

Recipe_Book_Combine-cover-sm.jpgНа 26 септември в прес-клуба на БТА д-р Лилия Димитрова от Виена Ин Витро Център, заедно с гл. асист. д-р Милена Георгиева от Лаборатория по Молекулярна генетика, ИМБ – БАН, Радина Велчева, председател на фондация „Искам бебе“ и Стефка Сарафова-Захариева, председател на сдружение „Зачатие“ представиха нова по рода си кулинарна книжка – „С наслада към успешната бременност“.

Според последните научни открития знаем, че всяка хранителна съставка влияе на всяка клетка в тялото ни. Следователно, за да могат телата на мъжете и жените да  произвеждат здрави сперматозоиди и яйцеклетки, то ние трябва да си набавяме  правилните „градивни елементи“. За това още преди забременяването е важно да  обръщаме специално внимание на храната, която поемаме.  По време на пресконференцията гл. асист. д-р Милена Георгиева обърна особено  внимание на последните научни открития, според които диетата и начина на живот  влияят поколения напред. „Ние имаме способност да предаваме на следващите  поколения информация, която не е кодирана в нашата ДНК, информация, която се  контролира и променя от заобикалящата ни среда и начина ни на живот.“ - каза д-р  Георгиева.  Д-р Димитрова от Виена Ин Витро Център сподели професионалните си  наблюдения: „Пациентките, които се обръщат към ин витро специалисти за помощ при  осъществяването на мечтата им да бъдат родители, могат да повишат шансовете си за  забременяване като водят здравословен начин на живот и се хранят правилно.“ 

Книжката „С наслада към успешната бременност“ е първата стъпка, с която Виена  Ин Витро Център иска да инициира открит диалог за важността на начина на живот и  здравословното хранене. Книжката ще се разпространява в страната с подкрепата на  сдружение „Зачатие“, фондация „Искам бебе“ и в медицински заведения партньори на  австрийския център.

Сайтът се поддържа чрез WebBuilder