Начало > Библиотека > Често задавани Въпроси > Други Въпроси

Други Въпроси

Защо центърът носи това име?

Виена Ин Витро Център е част от група от няколко Ин Витро Центъра. Екипите на тези центрове, включително и  този на Виена Ин Витро Център, са  обучени в австрийския център Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz във Виена, Австрия, който е създаден през 2000 год. и междувременно е най-големият ин витро център в страната.

Кога се прилагат допълнителни методи и каква е успеваемостта им?

Всички допълнителни методи се прилагат по препоръка от гинеколозите или ембриозите в центъра и при изявено желание и писмено съгласие от страна на двойката. Препоръката кой метод е уместно да се приложи зависи от специфичния случай.

Кой извършва прегледите и манипулациите във Виена Ин Витро Център?

Проф. Д-р Щромер, Д-р Димитрова и Д-р Сенкова осъществяват консултациите и манипулациите в центъра. Д-р Щромер не е консултант, а като член на българския лекарски съюз може лично да участва в лечебния процес.   

Има ли центърът донорска програма и кой може да стане донор във Виена Ин Витро Център?

Много двойки по медицински причини нямат възможността да имат рожба поради липсата яйцеклетки или сперматозоиди. При тези случаи се ползват клетки на други лица- анонимни донори, които искат да помогнат на хора с такива проблеми. Ако желаете да участвате и Вие в тази благородна кауза моля, обадете ни се - ние ще Ви информираме за условията и начина на протичане на донорската процедура.

Каква е успеваемостта на Центъра?

Виена Ин Витро Център отвори врати  на 16.10.2012 год. и данните са все още недостатъчни. Независимо от това, използването на утвърдени и доказали се от няколко центъра медицински и ембриологични стандарти и методи, както и отдадеността на екипа ни са гаранция, че нашите пациенти ще получат най-добрия шанс за успех.

Каква е вероятността  за успех на лечението чрез ин витро?

12-14 дни след ембриотрансфера се извършва кръвен тест за бременност. При определяне вероятността  за успех трябва да се имат предвид следните факти:

1) Съотношението между броя формирани фуликули и броя извадени яйцеклетки:

За изхода от ин витро лечение съществено значение има броя фоликули, формирани при контролираната овариална  хиперстимулация. Не от всеки фоликул, обаче, може да се аспирира яйцеклетка.  Например, при формиране на 16 фоликула след стимулация, е вероятно да се извадят  около 12 яйцеклетки  при фоликулната пункция. 

2) Съотношението между броя извадени яйцеклетки  и броя зрели яйцеклетки

Към момента на фоликулната пункция  не всички яйцеклетки са зрели, в т.нар.метафаза II. Например от 12 аспирирани яйцеклетки  10 могат да бъдат зрели.

3) Съотношението между  броя зрели яйцеклетки и броя оплодени яйцеклетки

Не всички зрели яйцеклетки  биват оплодени. Този факт се отнася за  IVF и за ICSI. Например от  10 зрели яйцеклетки  8 се оплождат.

4)Съотношението между  броя оплодени яйцеклетки и броя ембриони с нормално развитие

Последващото развитие  на оплодените яйцеклетки варира значително. Не всички ембриони  преминават през нормалните етапи на развитие, като някои от тях спират да се развиват. Например   от 8 ембриона  5 достигат стадий бластоцист, а останалите 3 спират развитие.

5)Съотношението  между нормално развиващи се ембриони  и възможността за замразяване

При наличие на 5 бластоциста 2 от тях могат да бъдат трансферирани , а останалите 3 да бъдат замразени.

Сайтът се поддържа чрез WebBuilder