Начало > За нас > Екипът ни в София > Десислава Петрова

Десислава Петрова

Ембриолог


Vienna_ivf_Desislava_Petrov.jpgРодена 1978г. в гр.София, омъжена със син и дъщеря (2001г и 2008г.).1996г. завършва 19 СОУ ”Елин Пелин” – гр. София .

След придобиване на специалност медицинска сестра в Медицински Университет-София, през 2000г. записва бакалаварска програма по биология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

В периода 2004-2006г. продължава обучението си в Софийския университет „ Св. Климент Охридски“ - биология на развитието и се дипломира с образователно-квалификационна степен – магистър.

Професионалният и опит започва още като студентка и работи като медицинска сестра от 1999 до 2005г. в отделение по ендокринология в Специализирана Болница за Активно лечение по Детски Болести-София.

От 2005г. до 2006г. работи на длъжност медицинска сестра в Медицински център по Репродуктивна Медицина и Оплождане Ин Витро „ София“.

От 2006г. се насочва изцяло към асистираната репродукция и е ембриолог в екипа на Медицински Център по Репродуктивна Медицина и Оплождане Ин Витро „София“ и Специализирана Болница за Активно Лечение по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна медицина“София“. Работейки 6 години в един от най-успелите ин витро центрове в България, в ежедневната си практика успява да се докаже като специалист с широка теоретична подготовка.

През 2012г. започва работа като главен ембриолог в екипа на проф.Щромер във Виена Ин Витро Център в Токуда Болница София.

2012г. специализира „Човешка репродукция и ембриология“ в ин витро лабораторията на Клиника Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия на проф. Щромер. Под ръководството на един от най-добрите ембриолози в Австрия- Мартина Вьобер, усъвършенства практическите си умения и се запознава с най-новите методи на работа, повишаващи успеха при асистираните репродуктивни техники.

Посещава активно Международните конгреси на Европейската Асоциация по Човешка Репродукция и Ембриология и Годишните срещи на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно здраве.

Член е на Европейската Асоциация по Човешка Репродукция и Ембриология(ESHRE).

Свободното си време обича да прекарва сред природата със семейството си и приятелите.

Владее английски език.

Сайтът се поддържа чрез WebBuilder