Д-р Лилия Димитрова

Специалист по акушерство и гинекология, репродуктивна медицина

Vienna_ivf_D-r_Lilia_Dimitrova.jpgРодена 1970г. в гр. Монтана, омъжена с двама сина (1999г., 2003г.).

1988г. завършва Природо-математическа гимназия „Христо Михайлов“ в гр.Монтана

След завършен едногодишен курс на обучение по полски език в Институт за чуждестранни студенти в гр.Келце, Полша през 1991/1992г. учи медицина и завършва втори курс в Медицински Университет – гр.Познан, Полша.

1997г. завършва Медицински Университет - София с отличие „Златен Хипократ“.

През 2008г. придобива специалност по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна медицина в СБАЛАГ “Майчин дом“-София.

В периода 2008г.-2012г. работи като специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина в Медицински Център по Репродуктивна Медицина и Оплождане Ин Витро „София“ и Специализирана Болница за Активно Лечение по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна медицина„София“. Започвайки кариера си в един от водещите ин витро центрове в България, като упорит и амбициозен лекар в ежедневнта си работа с пациентите с безплодие, тя прилага на практика познанията си в областта на асистираните репродукции и се утвърждава като специалист по репродуктивна медицина.

От 2012г. се присъединява към екипа на проф. Щромер във Виена Ин Витро Център в Токуда Болница София.

През 2012г. преминава продължителна специализация на тема „ Репродуктивна ендокринология и Стерилитет“ в Ин Витро Клиника Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия под ръководството на проф. Щромер и проф. Обруца. Придобила уменията и традициите в областта на ин витро технологиите на най-големия частен ин витро център в Австрия, тя непрекъснато усъвършенства своите познания чрез практическа работа в сателитните ин витро клиники на Kinderwunschzentrum в Словакия, Румъния, Полша.

Завършила е курсове и специализации по ехографска диагностика, колпоскопия и злокачествени заболявания на женската полова система. Посещава активно Международните конгреси на Европейската Асоциация по Човешка Репродукция и Ембриология и Годишните срещи на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно здраве.

Има придобита квалификация по „Здравен Мениджмънт“ към Института за следдипломна квалификация при Университета за национално и световно стопанство-София.

Член е на Европейската Асоциация по Човешка Репродукция и Ембриология (ESHRE), на Българския Лекарски Съюз, на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно здраве (БАСРЗ) и на Българската Асоциация по Ултразвук в Акушерството и Гинекологията.

Свободното си време обича да прекарва на тенис корта и да изучава чужди езици.

Владее английски, френски и полски език.

Сайтът се поддържа чрез WebBuilder